Veelgestelde vragen

Is Plekk gratis?

Je kunt Plekk gratis downloaden in de App Stores waar Plekk beschikbaar is. Binnen de app biedt Plekk zowel gratis als betaalde functies.

Alle basisfuncties zijn gratis: inchecken bij jou in de buurt, inchecken opstand, gebruik van de zoekfunctie, trending check-ins, profielen bekijken, profielen liken en chatten als je een match hebt. Een abonnement is dus niet per sé nodig.

De betaalde functies zijn: het kunnen geven van 50 Likes per dag, het sturen van 5 WOW’s per dag mét de mogelijkheid om een persoonlijke tekst toe te voegen, het bekijken van Plekk Helden (de meest serieuze gebruikers) en kunnen zien wie jou geliket heeft.

De betaalde functies zijn toegankelijk met het Plekk Extra abonnement. Plekk Extra kun je aankopen via de app-store. Let op! Omdat je Plekk Extra aanschaft via de App-store, gelden hier de voorwaarden en condities van de App-store.

Wat zijn de betaalde functies van Plekk Extra?

Met het Plekk Extra abonnement kun je de volgende extra functies gebruiken:

  • Je kunt 50 Likes per dag geven in plaats van 25
  • Het versturen van 5 WOW’s per dag, met de mogelijkheid om een persoonlijke tekst toe te voegen: daarmee wordt de ander direct geïnformeerd dat je zijn of haar profiel leuk vindt. Je kans op een match wordt vele malen groter!
  • Het bekijken van Plekk Helden: meteen zien wie de meest serieuze gebruikers zijn
  • Meteen kunnen zien wie jou geliket heeft: dan kun je direct matchen.

Kan ik betaalde functies gratis proberen?

Ja, dat kan deels. Zonder abonnement kun je elke dag gratis één WOW versturen, maar zonder persoonlijke tekst. Je hebt echter geen mogelijkheid om een persoonlijke tekst aan je WOW toe te voegen, en ook geen toegang tot de tabjes met “Plekk Helden” en “Vindt jou leuk”.

Wat is Plekk Extra?

Plekk Extra is het abonnement van Plekk waarmee je toegang krijgt tot extra functies: meer likes versturen (50 per dag), het sturen van een WOW met de mogelijkheid om een persoonlijke tekst toe te voegen, het bekijken van Plekk Helden (de meest serieuze gebruikers) en kunnen zien wie jou geliket heeft.

Welke abonnementen zijn er voor Plekk Extra?

Plekk biedt verschillende Plekk Extra abonnementen aan. Er is een abonnement voor 1 maand (14,99), voor 3 maanden (35,99) en voor 6 maanden (59,99). Let op: bij het laten zien van prijsindicaties per maand kunnen afrondingsverschillen ontstaan. De in de App store getoonde totale prijs voor de gehele abonnementsperiode is leidend en je kunt geen rechten ontlenen aan de getoonde indicaties per maand.

Hoe koop je een Plekk Extra abonnement?

Het kopen van een abonnement gaat volledig via je app store account. Als je Plekk Extra aanschaft, wordt het bedrag van je App store account afgeschreven, nadat je je aankoop hebt bevestigd.

Een abonnement wordt automatisch verlengd. Automatische verlenging kun je op elk gewenst moment uitzetten door na je aankoop naar je instellingen te gaan in de App store. Let op: een volgende periode wordt automatisch afgeschreven in de 24 uur voordat de volgende periode ingaat. Als je je abonnement niet wilt verlengen, zorg dan dat je uiterlijk 24 uur voor het einde van je huidige abonnement de verlenging uitzet.

Wordt een Plekk Extra abonnement automatisch verlengd?

Ja, een abonnement wordt automatisch verlengd. Automatische verlenging kun je op elk gewenst moment uitzetten door na je aankoop naar je instellingen te gaan in de App store. Let op: een volgende periode wordt automatisch afgeschreven in de 24 uur voordat de volgende periode ingaat. Als je je abonnement niet wilt verlengen, zorg dan dat je uiterlijk 24 uur voor het einde van je huidige abonnement de verlenging uitzet.

Hoe kan ik een Plekk Extra abonnement beëindigen?

Een gekocht abonnement kun je niet beëindigen en blijft geldig tot de einddatum. Je kunt wel de automatische verlenging op elk gewenst moment uitzetten door naar je instellingen te gaan in de App store. Let op: een volgende periode wordt automatisch afgeschreven in de 24 uur voordat de volgende periode ingaat. Als je je abonnement niet wilt verlengen, zorg dan dat je uiterlijk 24 uur voor het einde van je huidige abonnement de verlenging uitzet.

Wat gebeurt er met mijn abonnement als ik een nieuwe telefoon heb, of Plekk opnieuw installeer?

Een geldig abonnement kun je blijven gebruiken als je je account op een andere telefoon installeert, of op dezelfde telefoon herinstalleert. Gebruik daarvoor de knop ‘Herstel Aankopen’

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Plekk gebruikt alleen gegevens om de aangeboden functionaliteiten mogelijk te maken. Plekk zal ook nooit gegevens over jou verkopen of aan derden geven met een commercieel doel. Welke gegevens Plekk precies nodig heeft om de datingfuncties mogelijk te maken en hoe deze opgeslagen, verwerkt en gebruikt worden, vind je in onze privacy policy.

Welke toestemmingen op mijn telefoon vraagt Plekk?

Om het gebruik van Plekk mogelijk te maken heeft Plekk toegang nodig tot je locatie. Daarmee kunnen we inchecklocaties en singles bij jou in de buurt zoeken. Daarnaast vraagt Plekk toestemming om je berichten te kunnen sturen. Bijvoorbeeld voor als je een nieuwe match hebt! Tot slot gebruiken we je pagina-likes op Facebook, zodat we je profielpagina interessanter kunnen maken, en zal Plekk toestemming vragen tot je camera en camera opslag, als je foto’s bij check-ins wilt plaatsen.

Hoe kan ik mijn Plekk account verwijderen?

In de app vindt bij je instellingen de knop ‘Account verwijderen”. Als je je account verwijdert, worden al je gegevens direct verwijderd en kunnen ze niet meer hersteld worden. Als je alleen uitlogt, worden je gegevens wel bewaard, zodat je weer kunt inloggen. Als je de Plekk app van je telefoon verwijdert, worden je gegevens ook niet gewist, zodat je Plekk op een ander toestel weer kunt installeren en gebruiken. Let op! Als je je account verwijdert, wordt daarmee niet je abonnement automatisch beëindigd. Dat moet je apart doen in de app-store waar je abonnement loopt.

Kan ik zonder Facebook een account aanmaken?

Nee, helaas niet. De Facebook login helpt ons sterk om nep-profielen, fraude en criminaliteit te weren. We begrijpen dat niet iedereen een Facebook account wil hebben en houden de mogelijkheden in de gaten om hiervoor een veilige oplossing te maken.

Wie verschijnen er in mijn tijdlijn?

In je tijdlijn singles die op dezelfde plaatsen inchecken als jij én binnen jouw zoekcriteria vallen. Hoe meer je incheckt, hoe meer singles je ziet!

Daarnaast zet Plekk suggesties in je tijdlijn. Hierbij kijkt Plekk vooral naar jouw check-ins, om singles voor te kunnen stellen die op soortgelijke plekken inchecken. Afstand telt daarbij mij, maar een kwalitatieve goede suggestie die wat verder weg is kan ook in je tijdlijn voorkomen.

Hoe meer je zelf incheckt, hoe beter Plekk suggesties kan doen!

Post Plekk iets op mijn Facebookpagina?

Nee. Plekk publiceert nooit iets op je Facebook. Je Facebookvrienden zien dus niet dat je de app gebruikt. De Facebook login is alleen een hulpmiddel om inloggen makkelijk te maken en fraude te verminderen.

Wat is het verschil tussen een like en een 'Wow!'?

Een like is een anonieme actie. Je komt er alleen achter of de ander jou ook leuk vindt op het moment dat jullie een match zijn. Een ‘WOW!’ is niet anoniem. Stuur je een WOW!, dan krijgt de ander daar direct bericht van. Op die manier breng je jezelf onder de aandacht. Bovendien kun je met Plekk Extra een persoonlijke tekst aan je WOW toevoegen.

Hoe wijzig ik mijn profielfoto?

Op je profielpagina vind je een camera-icoontje onder je foto en de tekst “Profielfoto’s bewerken’. Als je daarop klikt zullen je Facebook albums verschijnen. Daaruit kun je foto’s selecteren. Je kunt ook de volgorde wijzigen door de geselecteerde foto’s te verschuiven. De eerste foto verschijnt als profielfoto.