Veelgestelde vragen

Is Plekk gratis?

Je kunt Plekk gratis downloaden in de App Stores waar Plekk beschikbaar is. Binnen de app biedt Plekk zowel gratis als betaalde functies.

Alle basisfuncties zijn gratis: inchecken bij jou in de buurt, profielen bekijken, profielen liken en chatten als je een match hebt. Een abonnement is dus niet per sé nodig.

De betaalde functies zijn: het sturen van een WOW, het gebruik van de zoekfunctie om in te checken op afstand, en het inchecken op trending Check-ins.

De betaalde functies zijn toegankelijk met het Plekk Extra abonnement. Plekk Extra kun je aankopen via de app-store. Let op! Omdat je Plekk Extra aanschaft via de App-store, gelden hier de voorwaarden en condities van de App-store.

Wat zijn de betaalde functies van Plekk Extra?

Met het Plekk Extra abonnement kun je de volgende extra functies gebruiken:

  • Onbeperkt versturen van een WOW: daarmee wordt de ander direct geïnformeerd dat je zijn of haar profiel leuk vindt. Je kans op een match wordt vele malen groter!
  • Inchecken op afstand: vergeten in te checken of gewoon nieuwsgierig? Met de zoekfunctie kun je alle plekken opzoeken die verder bij jou vandaan zijn om er in te checken! Zo wordt je zoekbereik veel groter.
  • Trending Check-ins: extra check-ins die steeds veranderen, aan de hand van actuele gebeurtenissen. Een nieuw boek, een film, festival en nog veel meer. Daarmee vind je méér leuke singles met wie je misschien iets bijzonders gemeen hebt!

Kan ik betaalde functies gratis proberen?

Ja, dat kan. Nadat je je account aangemaakt hebt, kun je iedere betaalde functie 3 keer gratis gebruiken. Na de derde keer is een Plekk Extra abonnement nodig.

Wat is Plekk Extra?

Plekk Extra is het abonnement van Plekk waarmee je toegang krijgt tot de extra functies: onbeperkt sturen van een WOW, gebruiken van de zoekfunctie en de trending check-ins.

Welke abonnementen zijn er voor Plekk Extra?

Plekk biedt verschillende Plekk Extra abonnementen aan. Er is een abonnement voor 1 maand (14,99), voor 3 maanden (35,99) en voor 6 maanden (59,99). Let op: bij het laten zien van prijsindicaties per maand kunnen afrondingsverschillen ontstaan. De in de App store getoonde totale prijs voor de gehele abonnementsperiode is leidend en je kunt geen rechten ontlenen aan de getoonde indicaties per maand.

Hoe koop je een Plekk Extra abonnement?

Het kopen van een abonnement gaat volledig via je app store account. Als je Plekk Extra aanschaft, wordt het bedrag van je App store account afgeschreven, nadat je je aankoop hebt bevestigd.

Een abonnement wordt automatisch verlengd. Automatische verlenging kun je op elk gewenst moment uitzetten door na je aankoop naar je instellingen te gaan in de App store. Let op: een volgende periode wordt automatisch afgeschreven in de 24 uur voordat de volgende periode ingaat. Als je je abonnement niet wilt verlengen, zorg dan dat je uiterlijk 24 uur voor het einde van je huidige abonnement de verlenging uitzet.

Wordt een Plekk Extra abonnement automatisch verlengd?

Een abonnement wordt automatisch verlengd. Ja, een abonnement wordt automatisch verlengd. Automatische verlenging kun je op elk gewenst moment uitzetten door na je aankoop naar je instellingen te gaan in de App store. Let op: een volgende periode wordt automatisch afgeschreven in de 24 uur voordat de volgende periode ingaat. Als je je abonnement niet wilt verlengen, zorg dan dat je uiterlijk 24 uur voor het einde van je huidige abonnement de verlenging uitzet.

Hoe kan ik een Plekk Extra abonnement beëindigen?

Een gekocht abonnement kun je niet beëindigen en blijft geldig tot de einddatum. Je kunt wel de automatische verlenging op elk gewenst moment uitzetten door naar je instellingen te gaan in de App store. Let op: een volgende periode wordt automatisch afgeschreven in de 24 uur voordat de volgende periode ingaat. Als je je abonnement niet wilt verlengen, zorg dan dat je uiterlijk 24 uur voor het einde van je huidige abonnement de verlenging uitzet.

Wat gebeurt er met mijn abonnement als ik een nieuwe telefoon heb, of Plekk opnieuw installeer?

Een geldig abonnement kun je blijven gebruiken als je je account op een andere telefoon installeert, of op dezelfde telefoon herinstalleert. Gebruik daarvoor de knop ‘Herstel Aankopen’

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Plekk gebruikt alleen gegevens om de aangeboden functionaliteiten mogelijk te maken. Plekk zal ook nooit gegevens over jou verkopen of aan derden geven met een commercieel doel. Welke gegevens Plekk precies nodig heeft om de datingfuncties mogelijk te maken en hoe deze opgeslagen, verwerkt en gebruikt worden, vind je in onze privacy policy.

Welke toestemmingen op mijn telefoon vraagt Plekk?

Om het gebruik van Plekk mogelijk te maken heeft Plekk toegang nodig tot je locatie. Daarnaast zal Plekk toestemming vragen tot je camera en camera opslag, als je foto’s bij check-ins wilt plaatsen.

Hoe kan ik mijn Plekk account verwijderen?

In de app vindt bij je instellingen de knop ‘Account verwijderen”. Als je je account verwijdert, worden al je gegevens direct verwijderd en kunnen ze niet meer hersteld worden. Als je alleen uitlogt, worden je gegevens wel bewaard, zodat je weer kunt inloggen. Als je de Plekk app van je telefoon verwijdert, worden je gegevens ook niet gewist, zodat je Plekk op een ander toestel weer kunt installeren en gebruiken.

Kan ik zonder Facebook een account aanmaken?

Nee, helaas niet. De Facebook login helpt ons sterk om nep-profielen, fraude en criminaliteit te weren. We begrijpen dat niet iedereen een Facebook account wil hebben en houden de mogelijkheden in de gaten om hiervoor een veilige oplossing te maken.

Wie verschijnen er in mijn tijdlijn?

In je tijdlijn singles die op dezelfde plaatsen inchecken als jij én binnen jouw zoekcriteria vallen. Hoe meer je incheckt, hoe meer singles je ziet!

Daarnaast zet Plekk suggesties in je tijdlijn. Hierbij kijkt Plekk vooral naar jouw check-ins, om singles voor te kunnen stellen die op soortgelijke plekken inchecken. Afstand telt daarbij mij, maar een kwalitatieve goede suggestie die wat verder weg is kan ook in je tijdlijn voorkomen.

Hoe meer je zelf incheckt, hoe beter Plekk suggesties kan doen!

Hoe kan ik mijn beroep aanpassen?

Plekk neemt je beroep over uit je Facebook account. Heb je daar niets ingevuld, zal Plekk kijken of je opleiding ingevuld is.

Plekk gebruikt het veld ‘Functie’ uit je Facebook account. Veel mensen hebben dit niet ingevuld, maar wel het veld ‘Werkgever’. In verband met je privacy, gebruikt Plekk dit niet.

Zorg er dus voor dat op Facebook het veld ‘Functie’ correct ingevuld is, dan zal Plekk dit overnemen. Met de pull-down functie binnen de app op je profielpagina kun je je gegevens synchroniseren met je Facebook account. Het synchroniseert ook automatisch elk uur, dus het is niet nodig zelf actie te ondernemen.

Post Plekk iets op mijn Facebookpagina?

Nee. Plekk publiceert nooit iets op je Facebook. Je Facebookvrienden zien dus niet dat je de app gebruikt. De Facebook login is alleen een hulpmiddel om inloggen makkelijk te maken en fraude te verminderen.

Wat is het verschil tussen een like en een 'Wow!'?

Een like is een anonieme actie. Je komt er alleen achter of de ander jou ook leuk vindt op het moment dat jullie een match zijn. Een ‘WOW!’ is niet anoniem. Stuur je een WOW!, dan krijgt de ander daar direct bericht van. Op die manier breng je jezelf onder de aandacht.

Hoe wijzig ik mijn profielfoto?

Op je profielpagina vind je een camera-icoontje onder je foto en de tekst “Profielfoto’s bewerken’. Als je daarop klikt zullen je Facebook albums verschijnen. Daaruit kun je foto’s selecteren. Je kunt ook de volgorde wijzigen door de geselecteerde foto’s te verschuiven. De eerste foto verschijnt als profielfoto.